Fuerte Avokado 16 Adet

170.00 TL

Siparişleriniz onaylandıktan sonraki ilk kargo gününde ürünleriniz kargoya verilir.

Stokta Yok


Bahçeden Taptaze

Özenli Paketleme

Güvenli Alışveriş

Bizim Sözümüz

Avokado Nedir ?

    Avokado kabuğu yeşil, yenen kısımları beyaz, iri çekirdekli bir meyvedir. Avokado tam olgunluğa toplandıktan sonra erişir. Lezzetini anlamak için olgunlaşmasını beklemek gerekmektedir. Ilık ve nemli bölgelerde yetiştiriciliği yapılır, bunların başında da Alanya gelir.,
Avokadoları dalından topladığımız gibi taze taze paketleyip yolluyoruz.


Avokado Nasıl Olgunlaşır ?

Dalında bekleyen avokadolarımız belli bir olgunluğa ulaşınca toplanır. 
Topladığımız avokadoları tüketmeden önce, oda sıcaklığında olgunlaşması için bekletebilirsiniz. 1 hafta içerisinde olgunlaşması gerekir, muhafaza koşullarına göre süre değişebilir. Daha hızlı olgunlaştırmak istediğiniz avokadolarınızı elma veya muzla beraber kese kağıdına sarıp bekletebilirsiniz.


Avokadonun Olgunlaştığını Nasıl Anlarız ?

Avokadolarınızı avucunuza alıp parmaklarınızı kullanmadan sıktığınızda yumuşadığını hissetmeniz gerekiyor. Aynı zaman da yumuşayan avokadoyu salladığınız da çekirdeğinin hareketini hissedebiliyor olmanız gerekiyor.


Avokado Nasıl Muhafaza Edilmeli ?

Ham olarak yolladığımız avokadolarımızı oda sıcaklığında muhafaza edebilirsiniz. Yumuşadıkça kararması normal ,ama daha az kararması için birbirine değmeden muhafaza edebilirsiniz.

Yumuşayan avokado için ise; Buzdolabında en fazla 2-3 gün bekleyebilir. Derin dondurucuda saklamamalısınız ki kararlar olgunlaşıp bozulmasın .

Kestiğiniz avokadoları ise kısa süreliğine şeffaf streç filmle kaplayabilirsiniz, bu şekilde buzdolabında en fazla 1-2 gün bekletebilirsiniz


Avokadonun faydaları:


Kabıza karşı etkili, bağışıklık sistemini güçlendirici özellikleri bulunmaktadır. İçerdiği doymamış yağ asitleri kanda kolesterolün yükselmesini önler dolayısıyla Kalp ve damar hastalıkları için en iyi doğal ilaçtır. Avokado, vücutta toksit maddeleri etkisiz hale getirerek, yaşlılığa yol açan zararlı maddeleri yok eder. Dolayısıyla yaşlanma sürecini yavaşlatarak hastalıkları önlemede önemli rol oynar.

İçeriğinde bulunan protein, mineral ve vitaminler küçük çocukların ve hamile bayanların dengeli ve sağlıklı beslenmelerinde çok gerekli olan maddelerdir. Avokado, vücudun karbonhidrat, protein ve yağ metabolizmasında düzenleyici olarak görev yapar.

 Avokado doygunluk hissi verdirir. Bu sayede kilo vermenize yardımcı olur.
 Vücuttaki K vitamini eksikliğini giderir.
 İçerisinde bulundurduğu Potasyum miktarı oldukça fazladır.
 Kalp ve göz sağlığını korumaya yardımcıdır.
 Vitamin, mineral ve omega 3 açısından oldukça fazla miktarda zengindir.
 Kolestrol karşısında oldukça etkilidir.
 Bazı kanser tipleri ile savaşmakta vücuda yardımcı
 Lipid zenginidir.