Alanya Muzu 1 Kg

10.00 TL

Siparişleriniz onaylandıktan sonraki ilk kargo gününde ürünleriniz kargoya verilir.

Stokta Yok


Bahçeden Taptaze

Özenli Paketleme

Güvenli Alışveriş

Bizim Sözümüz

Muz Nedir ?

Muzun, besleyici değerinin yüksek olması özellikle çocukların beslenmesinde önemli bir yere sahiptir. İçeriğinde yoğun miktarda potasyum bulunmaktadır. Potasyum açısından en zengin besinler arasında yer alır. Muzun tüketimi birçok şekilde yapılabilmektedir. Doğrudan meyve olarak yenebileceği gibi süt içine katılarak, tatlı tariflerinde kullanılarak da faydaları alınabilir. Muz dalından koparıldığında çok hızlı olgunlaşan bir meyvedir. Bitkiden yeşil olarak kopartılan bir muz kümesi kısa sürede sarararak tatlanmaya başlar. Kabuk kısımlarında kahverengiler oluşmaya başlamış muz aşırı olgunlaşmış seviyededir. Eğer muzu hemen tüketmeyecekseniz; hafif yeşil renkte olanlardan tercih etmeniz, daha uzun süre dayanmasını sağlar. Kolay kolay çürümeyen ve kurtlanmayan bir meyve olduğundan evlerde bulundurulması kolaydır.


Muz Nasıl Sarartılır, Nasıl Olgunlaştırlır  ?

Dalından yolladığımız muzlarımız Herhangi bir tesiste gaz işlemine tabi tutulmadığı için olgunlaştırmak konusu çok önemlidir.
Olgunlaştırmak (sarartmak) için yapmanız gerekenler elma, portakal, mandalina, limon veya muz gibi meyvelerin bir veya birkaçıyla  beraber keseye sarıp oda sıcaklığında bekletmek, bulunduğu ortam soğudukça olgunlaşması gecikir.
Muzlarımız gazla ani bir sararma olmadığı için üzerinde ufak kararmalar olabilir korkmayın
.


Muzun Olgunlaştığını Nasıl anlarız ?

Muzlarımız yeşil rengini tamamen kaybettiğinde yemek için uygundur.


Muz Nasıl Muhafaza Edilmeli ?

Eğer muzlar hemen tüketilmeyecek ise buzdolabında saklayabilirsiniz. Muzu çürütmeden daha uzun süre saklamak istiyorsanız en etkili yöntem muzların en çok hava ile teması bulunan sapları birbirleriyle birleştikleri bölgeden streç film  ile kaplamaktır. Böylelikle daha uzun dayanabilirler.


Muzun Faydaları:

İçeriğinde protein, lif ve karbonhidrat vardır. Ancak şeker oranı da yüksek olan bir meyve olduğu unutulmamalıdır. Orta boy bir muzun kalorisi yaklaşık olarak 125 civarındadır.

Meyvenin içinde ayrıca bolca A, C, E ve B12 vitaminleri ile potasyum, kalsiyum, magnezyum bulunmaktadır. Enerji verici bir meyve olan muz özellikle iştahsızlık durumunda vücudun enerji ve besin alması için idealdir. 

  • Stresi azaltır.
  • Kan şekerini dengeleyici özelliği bulunmaktadır.
  • Antioksidan içeren meyve kansere yakalanma riskini azaltır.
  • Kemiklerin ve kasların güçlenmesini sağlar.
  • Mideyi korur. Reflü ve ülser benzeri hastalıklara yakalanma riskini azaltır, var olan hastalığın da semptomlarını hafifletir.
  • Diş ve diş eti sağlığı için iyidir. Diş eti hastalıklarını önler.
  • Doğal bir antibiyotiktir. Bu nedenle vücudunuzda herhangi bir iltihap meydana geldiğinde direkt ilaç almak yerine muz yemeyi tercih edebilirsiniz.
  • Muz kabuğu sivrisinek ve böcek ısırmalarına iyi gelir.
  • Muz saçların daha canlı ve parlak olmasını sağlar. 
  • Kas ağrılarına iyi gelir, krampları önler.